Vyhledávání
Google
poslední komentáře

nové v diskusi
praktické odkazy
nejčtenější články
horyinfo
HORYINFO.CZ
ISSN 1802-1093
grafika (c) Eva Jandíková
text a foto (c) autoři článků a fotografií
Vydává:
Ing. Petr Jandík - computer design studio vydavatel a šéfredaktor,
Pivovarnická 6, Praha 8,
IČ 10192182


Inzerce:
redakce@horyinfo.cz

Postaveno na systému phpRS
Programování modulů Petr Suchý
Nové články: RSS kanál
Nové cesty: RSS kanál

HORYINFO je součástí ARCHIVU ČESKÉHO WEBU Národní knihovny ČR
WebArchiv - archiv českého webu
Najdete nás na Facebooku


Zásady zpracování osobních údajů a používání Cookies

Komentáře

k cestě: Z stěna, Lussato
ze dne 10.01.2006, autor popisu: Petr Jandík

Komentář ze dne: 10.07.2011 15:21:47     Reagovat
Autor: neregistrovaný - Jéňa (jan.pekny@seznam.cz)
Titulek: Drobný nesouhlas
Tak jsme si tuhle cestu čerstvě vylezli a s některými částmi popisu tady, resp. na CD 106 nejkr. cest. Nemůžu souhlasit.
Klasifikace "jedno místo IV" je dost podseklá. Celá spára v druhé délce (čili v podstatě celá délka) je za IV a začátek a konec spáry jsou určitě těžší. Zejména konec by se za V- podle mně nemusel stydět. Myslím, že horský začátečník lezoucí IV by tu dostal dost na prdel, zejména pokud by se s výbavou zařídil podle popisu. Fixní jištění není zas tak nahusto, aby stačilo jen cvakat expresky, pokud nemáte nad čtyřkami dost velký nadhled a hodiny jsem za celou cestu provázal dvoje, včetně těch, na kterých se štanduje pod vrcholem. Osobně jsem byl za pár vklíněnců a frendů docela rád a smyčky se hodí spíš na hroty. Sestup z vrcholu je žlabem (tak je to i na CD), dost nepříjemným. Dá se i slanit. Kousek nad půlkou je vrtaná skoba.

Jméno (přezdívka): 
E-mail: 
Titulek: 

    

V rámci komentářů nelze používat tagy HTML.

Pro vložení tučného textu, odkazu nebo e-mailové adresy využijte následující značky:
[b]tučné[/b], [url]http://www.domeny.cz[/url], [email]jmeno@domena.cz[/email]


hledej
Horoškola
HI shop
nové cesty
komentáře cest
nejčtenější cesty
nejkomentovanější
Oznámení o akcích posílejte redakci