Výstup na plácek vedle Alšovy vyhlídky po rozblácených pěšinkách proběhl bez tlamy. Oheň byl jako obvykle, akorát letos nebylo centrální vaření svařáku, takže si ho stejně jako pečení buřtů musel každý zájemce zařídit sám. Návštěva byla taky o něco málo menší, ale řada známých horolezeckých veteránů se objevila. Zdeněk Míka, bratři Hokrové a další. Honza Šabata přinesl ročenku oddíli RAČ. Osazenstvu se dostalo vánočního cukroví a hlavně možnosti slanit na dvou instalovaných lanech.
Jirka Heráf, foto: Petr Jandík
Olda Hokr, foto: Petr Jandík
Smiling Mary, Marie Čížková, foto: Petr Jandík
Zdeněk Vévoda s buřty, foto: Petr Jandík
S chlebem Slavoj Hokr, foto: Petr Jandík
Honza Šabata a Račenka, foto: Petr Jandík
Honza Šabata přinesl ročenku HO RAČ, zvanou Račenka. Za stovku byla k mání.
Holas je na přistávacím koridoru Ruzyňského letiště, foto: Petr Jandík
Buřty a svařák jsou kořením srazu na Holasu. Soustava pro průmyslové pečení vypadá jak větev se zralýmiplody buřtovníku.
Opékání plodů buřtovníku, foto: Petr Jandík
Ivana, foto: Petr Jandík
Na vrcholu fronta na slanění, které je hlavní náplní srazu na Holasu. Sněhová přeháňka doplnila atmosféru.
Fronta na slanění, foto: Petr Jandík
V minulých letech se za slanění dával podepsaný glejt, ale teď už na to nebyla asi chhuť a síla a tak se slaňovalo za vlastní dobrý pocit a glet si může každý udělat sám.
První slanění, foto: Petr Jandík
Někteří slaňovali asi poprvé. Zde si junior připnutý smyčkou k dospělému lezci stěžoval, že jeho jistič slaňuje rychlejc a táhne ho dolů.
První slanění, foto: Petr Jandík
Při upevnění jednoho lana nastal drobný metodický zádrhel, ale nic se nestalo. Otočením karabiny se to spravilo.
Metodický zádrhel na štandu, foto: Petr Jandík
Únětická spára, foto: Petr Jandík
Jaroslav Abbé Šťastný, foto: Petr Jandík
Vláďa Weigner, foto: Petr Jandík
Marie Voráčková, foto: Petr Jandík
Zdeněk Míka je přírodní úkaz. V jeho třiasedmdesáti letech pro něj není problém vylézt osmičku a nechybí mu nadšení pro dělání nových cest.
Zdeněk Míka, foto: Petr Jandík
Na jeře letošního roku se má otevřít nový břidlicový sektor, kde Zdeněk vrtá už dva roky cesty v břidlicové kolné stěně se čtyřmetrovou střecho na závěr. Pro ty lepší z nás to bude určitě paráda. Tak zase za rok?